Tijdelijk studentenreisproduct

Sinds 1 januari 2014 is het mogelijk om een ‘tijdelijk studentenreisproduct’ aan te vragen als jouw OV-chipkaart kapot of gestolen is. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een alternatieve OV-chipkaart. 

Als student reis je dagelijks met het openbaar vervoer. Tijdens deze ritjes moet je elke keer in -en uitchecken met de OV-chipkaart. Hierdoor is de OV-chipkaart een van de meestgebruikte kaarten in je portemonnee. Het kan daardoor gebeuren dat jouw pasje beschadigd of breekt en hierdoor onbruikbaar wordt. In dit geval kun je geen gebruik meer maken van jouw OV-chipkaart. Mocht dit het geval zijn, heb je sinds 1 januari 2014 de mogelijkheid om het studentenreisproduct abonnement op een tijdelijke OV-chipkaart te zetten. Als je dus nog een persoonlijke of anonieme OV-chipkaart thuis heb liggen, kun je deze kaarten als tijdelijk studentenreisproduct gebruiken.

Voor een gestolen OV-chipkaart geld hetzelfde principe. Je kunt jouw oude/gestolen OV-chipkaart blokkeren en het tijdelijke studentenreisproduct op een alternatieve OV-chipkaart zetten. Met dit tijdelijke studentenreisproduct kun je binnen 1 uur weer gebruikmaken van je abonnement. Dit is dus een goede oplossing als je een nieuwe pas wilt aanvragen, het aanvragen van een nieuwe pas duurt namelijk 9 werkdagen. Als je geen gebruik kunt maken van het tijdelijke studentenreisproduct, moet je 9 werkdagen zelf voor de kosten van het reizen opdraaien. Dit kan een duur grapje worden!

Tijdelijk studentenreisproduct aanvragen

Om een tijdelijk studentenreisproduct aan te vragen, moet je in het bezit zijn van een alternatieve OV-chipkaart. Lees de voorwaarden van het tijdelijke studentenreisproduct goed en vraag het tijdelijke studentenreisproduct aan via de website; zie: http://www.studentenreisproduct.nl/detail/tijdelijk-studentenreisproduct-aanvragen/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *