Studenten OV Stopzetten

Naast het aanvragen is het ook belangrijk om een studenten OV te kunnen stopzetten. Zeker met oog op de huidige ontwikkelingen waarbij het illegaal reizen op een Studenten OV beter wordt gecontroleerd. Oud-studenten die doelbewust met hun verlopen ov-studentenabonnement reizen, kunnen vanaf 2019 een hogere boete verwachten, van 150 euro per halve maand. Dat heeft minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) besloten. Ze hoopt dat zo het aantal boetes fors naar beneden gaat.

Hoe stop ik mijn Studentenreisproduct?

Dit kun je doen bij een ophaalautomaat. Doorloop de stappen op de automaat om het product stop te zetten.
Het duurt maximaal een week voordat de stopzetdatum op www.duo.nl staat.

Heb je je studentenreisproduct langer dan een week geleden stopgezet, maar wordt dit niet bijgewerkt in je persoonlijke overzicht? In dat geval kun je een aanvraag doen om je OV-Chipkaart stop te zetten. Je kunt alleen een aanvraag indienen tot het stopzetten van je studentenreisproduct als je dit niet bij een ophaalautomaat kunt doen.

Heb je geen werkende persoonlijke OV-chipkaart waarmee ik bij een ophaalautomaat kan stopzetten, dan blijft er zelf verantwoordelijk voor je studentenreisproduct stop te zetten bij een ophaalautomaat. Ga dus – als je een vervangende kaart aangevraagd hebt alsnog langs een ophaalautomaat met je vervangende kaart. Wil je geen vervangende kaart? Ga dan verder met deze aanvraag.

Wanneer kun je een aanvraag doen:
* Je niet in het bezit bent van een werkende persoonlijke OV-chipkaart, of
* Je hebt stopgezet bij een ophaalautomaat, maar een week na het stopzetten is nog geen stopzetdatum zichtbaar als je inlogt op www.duo.nl.

Aanvraag stopzetten studentenreisproduct