Studenten OV kwijt

Het kan natuurlijk een keer gebeuren dat je jouw studenten OV kwijtraakt. Dit kan een keer tijdens het reizen gebeuren of bijvoorbeeld een keer tijdens het uitgaan.

Gelukkig kun je tegenwoordig een tijdelijke studenten OV-chipkaart aanvragen. Deze kun je binnen een uur weer gebruiken om verder te reizen naar school of naar huis. Erg handig! Voorheen moest je bij het verliezen van je studenten OV betalen voor het openbaar vervoer met een kaartje. De kosten waren hierbij voor je eigen rekening.

Studenten OV kwijt. Wat nu?

Geen nood! Je kunt vrijwel direct doorreizen met je studenten OV als je jouw OV-chipkaart bent verloren.

1. Anonieme of persoonlijke OV-chipkaart
Je kunt je studentenreisproduct abonnement tijdelijk op een andere OV-chipkaart zetten. Dit kan een anonieme of persoonlijke OV-chipkaart zijn.

Als je toevallig al een tweede OV-chipkaart hebt, kun je deze tijdelijke OV-chipkaart vrijwel direct koppelen aan je studentenreisproduct. Mocht dit niet het geval zijn, dan moet je kijken of een familielid een anonieme OV-chipkaart heeft die je mag gebruiken. Als dit ook niet het geval is, is de laatste optie een nieuwe OV-chipkaart bestellen. Dit kan via de website.

Er zijn wel voorwaarden waaraan je je moet houden, lees deze hier.

2. Tijdelijke studenten OV-chipkaart aanvragen
Als je een anonieme of persoonlijke OV-chipkaart hebt, ga je naar https://services.studentenreisproduct.nl/tsrp/desktop/index.php

3. Vul het formulier in
Vul de vragen van het formulier in. Als je de aanvraag hebt ingediend wordt je huidige OV-chipkaart (die je dus bent verloren) geblokkeerd.

Let op: de tijdelijke OV-chipkaart is maar 7 dagen geldig, zorg dat je binnen deze 7 dagen al een nieuwe en vervangende OV-chipkaart hebt aangevraagd die je kunt koppelen aan je studentenreisproduct!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *