“OV-chipkaart poortjes richten amper schade aan..”

ov-chipkaart-poortjesEr zijn in de afgelopen maanden veel klachten geweest over de OV-chipkaart poortjes. De OV-chipkaart poortjes zouden te gevaarlijk zijn omdat ze snel en hard kunnen sluiten. 

PvdA-lid D. Hoogland heeft kamervragen gesteld in de Tweedekamer over de veiligheid en de gebruiksvriendelijkheid van de OV-poortjes. Hier heeft staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Mileu op gereageerd middels een brief gericht aan de Tweedekamer.

Volgens Mansveld zijn de OV-poortjes uitgebreid getest en zouden zij voldoen aan alle veiligheidsnormen. Ze erkent hierbij wel dat de poortjes gevaarlijk “kunnen” zijn.

Er zijn sinds begin 2014 al tientallen gevallen bekend waarin mensen geblesseerd of gewond zijn geraakt door de OV-poortjes. De poortjes zouden vroegtijdig zijn dichtgegaan waardoor deze slachtoffers tussen de poortjes bleven hangen.

Gezien het feit dat er in deze zelfde periode 260 miljoen keer gebruik is gemaakt van de OV-chipkaart poortjes, is het aantal ongelukken maar 1 op de 10,4 miljoen gebruikers. De kans is dus erg klein dat jij als reiziger last zou krijgen van de OV-chipkaart poortjes. Maar goed: elk slachtoffer is er één.

NS heeft laten weten dat er een grote groep nieuwe OV-chipgebruikers is die nog niet goed weten hoe ze in- en uit moeten checken. Hierdoor kunnen ook complicaties en problemen ontstaan. Hiernaast is deze groep is alleen maar groter geworden sinds het papieren treinkaartje is verdwenen.

Nieuwsgierig naar de brief van Wilma Mansveld?
Deze kun je op de website van de Rijksoverheid bekijken en lezen.
Directe link naar PDF: brief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *