OV chipkaart kopen

Om het studentenreisproduct te kunnen koppelen heb je een persoonlijke OV-chipkaart nodig. Deze moet je aanschaffen in de webshop van www.ov-chipkaart.nl

Voor het aanschaffen van de OV-chipkaart moet je eenmalig betalen. De kosten hiervoor bedragen €7,50. Zorg er tijdens het bestelproces wel voor dat je een persoonlijke OV-chipkaart besteld, een wegwerp of anonieme OV-chipkaart kun je namelijk niet koppelen aan het studentenreisproduct.

OV-chipkaart kopen in 3 stappen

Om een OV-chipkaart te kopen moet je de onderstaande stappen volgen.

Tip: zorg je dat je een digitale foto bij de hand hebt en een bankpas waarmee je kunt betalen via iDeal.

ov-chipkaart-kopen1. Ga naar de website
Ga naar www.ov-chipkaart.nl en klik in het hoofdmenu op ‘Aanvragen’. Je wordt nu doorgelinkt naar de aanvraag pagina. 

2. OV-chipkaart aanvragen
Klik op de aanvraag knop in het kader van de persoonlijke OV-chipkaart. Bestel dus niet een wegwerp of anonieme OV-chipkaart!

3. Gegevens invullen
Vul in het formulier je geslacht, naam en geboortedatum in en klik vervolgens op ‘volgende stap’.

4. Foto uploaden OV-chipkaart
Je moet nu een digitale foto van je zelf selecteren. Als je deze nog niet hebt kun je deze tijdens het bestelproces maken en selecteren. Zorg er wel voor dat je hoofd goed zichtbaar is op de foto.

5. Afrekenen en bestellen
Je bent nu bijna klaar met het aanvragen en kopen van je OV-chipkaart. Je moet nu nog even betalen voor het aanvragen van de kaart. De kosten hiervan bedrag 7,50.

Klaar!
Je hebt nu een OV-chipkaart aanvraagt. De OV-chipkaart krijg je over enkele dagen thuisgestuurd. Als je de OV-chipkaart als studenten OV wilt gebruiken, moet je jouw OV-chipkaart aan een studentenreisproduct koppelen.

OV-chipkaart koppelen aan studentenreisproduct

Als je jouw OV-chipkaart binnen hebt, kun je deze koppelen aan het studentenreisproduct. Hiermee kun je gratis reizen met je studenten OV.

Lees meer

OV-chipkaart kwijt?

Ben je jouw OV-chipkaart kwijtgeraakt tijdens het reizen of met iets anders? Dat is balen! Gelukkig kun je jouw verloren OV-chipkaart laten blokkeren en een nieuwe OV-chipkaart bestellen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *