OV-chipkaart kapot

Als je als student regelmatig met het openbaar vervoer reist en dus vaak gebruikmaakt van de OV-chipkaart, kan het een keer gebeuren dat je OV-chipkaart kapotgaat. Het blijft namelijk een pasje wat snel beschadigd en/of breekt. Zeker als je het dagelijks uit je portemonnee moet halen om in of uit te checken op het station.

Allereerst is het belangrijk dat je echt zeker weet dat jouw OV-chipkaart kapot is.

  • Saldo op OV-chipkaart
   Controleer het saldo op jouw OV-chipkaart. Als het saldo namelijk negatief is, kun je niet reizen met het openbaar vervoer. Dan is je OV-chipkaart dus helemaal niet kapot!
  • Blokkade OV-chipkaart
   Als je bent vergeten uit te checken, wordt je OV-chipkaart na 12 keer geblokkeerd. Door deze blokkade kun je niet reizen met jouw OV-chipkaart. De blokkade kun je laten verwijderen bij een balie van een OV-bedrijf.
 • Automatisch opladen
  Het saldo van jouw OV-chipkaart kan niet automatisch worden aangevuld als de automatische incasso van jouw bankrekening is mislukt. Deze incasso kan bijvoorbeeld mislukken als je te weinig geld op jouw bankrekening hebt staan.

OV-chipkaart kapot, weet je het zeker?

Als je 100% zeker weet dat jouw OV-chipkaart kapot is, moet je een nieuwe OV-chipkaart aanvragen. Hou er rekening mee dat dit enkele werkdagen kan duren. Je kunt tijdens het aanvragen van de nieuwe OV-chipkaart dus geen gebruikmaken van je studentenreisproduct. De kosten voor het reizen met het openbaar vervoer zijn dus in deze periode voor je eigen rekening. Tenzij je een tijdelijk studentenreisproduct kunt aanvragen. Hiervoor moet je in het bezit zijn van een alternatieve OV-chipkaart.

Let op: anonieme OV-chipkaarten kunnen niet opnieuw worden aangevraagd. Deze OV-chipkaart is namelijk niet persoonsgebonden.

Nieuwe OV-chipkaart aanvragen

Via de website van het OV kun je snel en gemakkelijk een nieuwe OV-chipkaart aanvragen. De kosten van het aanvragen van een nieuwe persoonlijke OV-chipkaart bedragen €11,00.

Nieuwe OV-chipkaart aanvragen

 

Een gedachte over “OV-chipkaart kapot

 1. Hosting

  In een paar eenvoudige stappen geef je dit door en vraag je eenvoudig een 578 vervangende kaart aan. Als Klantenservice OV-chipkaart vaststelt dat de kaart buiten jouw schuld kapot is geraakt, dan hoef je de aanschafprijs van € 11 niet te betalen.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *