OV-chipkaart geldig

ov-chipkaart geldigOm gebruik te kunnen maken van het Openbaar Vervoer met de OV-chipkaart, moet de OV-chipkaart wel geldig zijn. Anders kun je namelijk niet reizen met het Openbaar Vervoer.

Soorten OV-chipkaart abonnementen

Een studenten week OV-chipkaart is enkel en alleen doordeweeks geldig. Dit wil zeggen dat je van maandag t/m vrijdag gratis kunt reizen met je studentenreisproduct. In het weekend, op zaterdag en zondag, kun je niet gratis reizen. Je krijgt van de overheid echter wel korting om te reizen met het Openbaar Vervoer in het weekend. Deze korting is 40% met de 34% voor de overige vervoersmiddelen zoals tram, bus en metro.

Een studenten weekend OV-chipkaart is enkel en alleen in het weekend geldig. Je kunt met deze OV-chipkaart kosteloos reizen met het Openbaar Vervoer op zaterdag en zondag. Doordeweeks kun je niet gratis met het Openbaar Vervoer reizen. Je krijgt echter wel korting op deze ritjes.

Studenten OV feestdagen

Wil je op feestdagen naar familie of vrienden toe om de dag gezellig mee door te brengen? Dan is reizen met het Openbaar Vervoer een goede optie! Je moet echter wel rekening houden met een aantal zaken. Als je in het weekend gaat reizen moet je namelijk wel betalen voor je reis als je een studenten week OV-chipkaart hebt. Je krijgt echter wel korting op je reis.

Als je in het weekend op feestdagen reist met een studenten weekend OV-chipkaart kun je helemaal gratis reizen.

Saldo opwaarderen

Twijfel je of je OV-chipkaart geldig is? Dan is het ten allen tijden handig om saldo op je OV-chipkaart te hebben. Anders kom je voor verrassingen te staan en mis je mogelijk jouw bus of trein!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *