OV aanvragen student

Om een studenten OV te kunnen aanvragen moet je student zijn. De overheid heeft aparte regels voor de verschillende leerniveaus.  

Om als student een studenten OV aan te vragen, moet je eerst een havo of vmbo diploma hebben. Als je deze op zak hebt kun je een studenten OV aanvragen.

Een studenten OV is een persoonlijke OV-chipkaart met een apart abonnement. Dit abonnement wordt vaak studentenreisproduct genoemd. Het studentenreisproduct zorgt ervoor dat je niet hoeft te betalen voor je reisjes met het openbaar vervoer.

OV aanvragen student HBO

Heb jij een havo diploma op zak en ga je een HBO opleiding of studie volgen? Dan kun je een studenten OV aanvragen waar je gratis mee kunt reizen. Wil je meer weten over het aanvragen van een studenten OV? Klik dan op de onderstaande knop om verder te lezen.

Lees meer

OV aanvragen student MBO

Heb jij een vmbo diploma op zak en ga je een MBO studie of opleiding volgen? Dan kom je nog niet direct in aanmerking voor een studenten OV. Wil je meer weten over het aanvragen van een studenten OV voor een MBO-student? Lees dan verder door op de onderstaande knop te klikken.

Lees meer

 

4 gedachten over “OV aanvragen student

  1. A. Sonneveld

    Het is mij niet helemaal duidelijk. Ik word pas in juli 18 jaar en mijn studiefinanciering gaat pas in per 1-10-2015. Hoe moet ik mijn persoonlijke OV koppelen; mijn opleiding begint al in september.
    Er zijn tegenstrijdige berichten. Ik kan pas mijn OV koppelen na ontvangst studiefinanciering, maar er staat ook dat je onder de 18 jaar gratis mag reizen voor je HBO opleiding. Hoe zit dat nu?

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *