Inchecken OV-chipkaart

Het systeem van de OV-chipkaart is zeer gebruiksvriendelijk, makkelijk en snel! Je hoeft voor het reizen met het openbaar vervoer geen aparte kaartjes meer te kopen voor de trein, tram, metro en bus! Dit scheelt een hoop tijd en je loopt nooit meer het risico om een trein of metro te missen omdat je nog een kaartje moet kopen.

Om gebruik te kunnen maken van het openbaar vervoer, heb je een OV-chipkaart nodig. Dit kan een tijdelijke, anonieme of persoonlijke OV-chipkaart zijn. De tijdelijke OV-chipkaart kun je op het station kopen en deze is voor een bepaald aantal uren geldig. De anonieme en persoonlijke OV-chipkaart is geldig tot er geen saldo meer op staat. Je kunt deze OV-chipkaarten online kopen en overal op het station opwaarderen.

inchecken ov-chipkaartInchecken OV-chipkaart. Hoe werkt dit?

Als je gaat reizen met het openbaar vervoer. Moet je inchecken met de OV-chipkaart op de locatie waar je aan je reis begint. Dit is vaak op een station of halte. Als je met de bus of tram gaat, zit het kastje van de OV-chipkaart in veel gevallen in de bus of tram bij de in -en uitgang.

Haal het pasje van je OV-chipkaart langs het kastje. Je hoort als het goed is een piepje en het lichtje wordt groen. Je kunt op het display van het OV kastje ook bekijken hoeveel saldo er nog op jouw OV-chipkaart staat. Wel zo handig als je aan het reizen bent!

Het kan in sommige gevallen voor komen dat je OV-chipkaart niet kan inchecken. Je krijgt dan een rood lampje te zien.  Dit betekent dat er te weinig saldo op jouw OV-chipkaart staat of dat je kaart defect is.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *