Fiets mee in de trein

fiets mee in de treinVeel studenten moeten na het pakken van de trein of metro, nog een stuk lopen naar school. In deze gevallen is het voor studenten handig om het laatste stuk naar school te fietsen. Het is echter niet vanzelfsprekend dat er al een fiets staat op het station. Daarom nemen veel studenten de fiets eerst mee met de trein.

Fiets mee in de trein, hoe zit dat?

De NS heeft een aantal huisregels opgesteld voor personen die gebruikmaken van de trein en een fiets mee willen nemen. Deze regels staan in de treinen en op de website van de NS.

Wij hebben de huisregels die betrekking hebben tot het meenemen van een fiets in de trein voor je op een rijtje gezet:

Fiets in de treinĀ 
Met een Dagkaart fiets kunt u uw fiets/ligfiets/gedemonteerde racefiets of tandem meenemen in het aangegeven gedeelte van de trein, wanneer u aan bepaalde voorwaarden voldoet. In de Intercity direct is het niet mogelijk om niet-gedemonteerde en -opgevouwen fietsen of tandems mee te nemen.

Vouwfiets
Een opgevouwen vouwfiets geldt als grote bagage en mag kosteloos worden vervoerd, ook in de spitsuren. Hiervoor gelden wel voorwaarden. In de Intercity direct zijn ingeklapte, geheel opgevouwen vouwfietsen toegestaan, mits deze passen in de bagageruimte (max. afmeting 120×90 cm).

Het is van belang dat de medepassagiers in de trein niet gehinderd worden door de fiets. Hou hier dus rekening mee!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *